Koirahoitolaa ja koirauintia koskevat kysymykset

Tälle sivulle olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä koskien uimalaa, uintiajan varausta tai hoitolapalveluja. Jos näissä ei ole vastausta siihen mitä pohdit, älä epäröi soittaa!

Koirani ei pidä muista koirista ollenkaan, voinko silti tuoda sen uimaan?

Voit! Jos koirasi on innostunut uinnista se todennäköisesti hyvin pian keskittyy hauskanpitoon eikä kuivauksessa rentoutuviin lajitovereihinsa. Jos uinti ei ole sille tuttu/mieluisa juttu, varaamme vuoron jossa ennen tai jälkeen ei ole suuria ryhmiä, ja pyrimme saattamaan sinut ja koirasi allasalueelle ilman konflikteja. Ilmoita varatessasi tai paikalle tullessasi, jos kaipaat koirallesi erityistä rauhaa. Pyrimme sen järjestämään kaikin keinoin.

Koirani pelkää vieraita ihmisiä enkä usko että suostuu vieraan uittajan kanssa altaaseen. Voinko silti tuoda sen uimaan?

Voit. Sinun, koiran omistajan, ja uittajan yhteispelillä homma sujuu. Uitamme paljon koiria jotka voidaan luokitella aroiksi. Koirakylpylän uittajilla on itsellään mm. useita ujoja kodinvaihtokoiria. Hoitolatyössä saamme päivittäin käyttää vankkaa ammattitaitomme voittaaksemme arkojen asiakkaidemme luottamuksen. Luota kokemukseemme, ja ole itse reippaalla mielellä. Kannusta koiraasi, älä lohduta.

koirauintia ja koirahoitola

Voinko käydä koirani kanssa tutustumassa koirahoitolaan?

Voit, se on jopa suotavaa. Olet sitten itse rennompi koiraa tuodessasi, kun paikka on tuttu. Kun tulet tutustumaan, jätä koira ensin autoon ja katsotaan ihmisporukalla tilat. Sitten voit ottaa koirasi haistelemaan pihaa ja tulla aulaan ihmettelemään uimalan vilinää. Useimmat koirat innostuvat kun huomaavat että täällähän on ihan riehaantuneita lajitovereita.

Koirani on tulossa ensi kertaa hoitoon ja se on minussa niin kiinni ettei varmasti edes syö mitään. Voinko tuoda koiran hoitoon vai pitäisikö matka perua?

Koirat tuppaavat selviytymään mainiosti hoidosta. Koira voi hoitolaan tullessaan olla hermostunut, koska paikka on outo ja omistajakin hermoilee. Päivän paasto ei ole aikuiselle koiralle mikään ongelma. Koira kyllä syö kun sille todella tulee nälkä. Koirat sopeutuvat hoitolan päivärytmiin nopeasti. Jos meillä on joitain haasteita hoidokin kanssa, ne ratkaistaan yksilöllisesti. Henkilökunnan jäsenillä on kotona tukku semioutoja koiria, joten emme ihan pienestä häkelly.

Tutustu koirauintiin ja koirahoitolaamme tarkemmin sivuillamme ja varaa aikasi.

Kaksi koiraani on tulossa hoitoon. Ruokin ne aina eri huoneissa joten onko minun nyt varattava kaksi huonetta ja maksettava kahdesta?

Yksi huone riittää. Ilmoita tuodessasi että ruokinta erikseen. Toinen siirretään ruokinnan ajaksi eri huoneeseen syömään, muuten bunkkaavat yhdessä. Tämä on aivan normaalia useiden koirien laumoissa.

Koirani on varautunut vieraita kohtaan. Eikö hoitolassanne ole ulkoilutusta varten luukkua ettei koiraan tarvitsisi koskea?

Ei ole ulkoilutusluukkuja eikä tule. Haluamme hoitaa koiria emmekä aukoa luukkuja. Meillä on liuta osaavia ja kädellisiä hoitajia. Otamme kahvia termokseen ja istumme koiran huoneessa kunnes saamme sen hihnaan ja ulos. Joskus on mennyt jokunen tunti. Näistä vaikeista lapsista on tullut usein myös rakkaimpia lapsia. Katso kuitenkin että mukanasi tuomat panta, valjaat, hihna ovat tukevia ja puettavissa ilman insinööriopintoja.

Koirani on tulossa hoitoon ja sillä on lääkitys. Selviättekö tällaisesta?

Käydään koiran tullessa hoitoon lääkitys tarkoin läpi, mitä annetaan ja mihin aikaan. Kerro myös oletko itse antanut lääkkeet ruuassa vai suoraan kuonoon toimitettuna. Teemme sitten samoin.

Koirani vetää hihnassa, otatteko sen hoitoon?

Kyllä otamme. Nepä vetävät lähes kaikki, nimittäin. Olemme tottuneita suuriinkin vetäviin koiriin.

Voiko suolahuoneessa olla alasti?

No mikä jottei... mutta ovi on kyllä läpinäkyvä. Toisaalta sen saa sisältä lukkoon. Mukavinta olisi ehkä normaali kevyt vaatetus. Suolaa jää vaatteisiin joten kaikkein arvokkainta kostyymiä ei kannata pukea päälleen tähän hoitomuotoon.